Rheum rhabarbarum ‘Red Champagne’

Kurdlehine rabarber 'Red Champagne'

‘Red Champagne’ sorti peetakse üheks parimaks rabarberi sordiks. Varred on punase koorega ja mahlakad ning on väidetavalt magusamad ja maitsvamad kui teistel sortidel. Võimsad õisikuvarred ilmuvad juunis, suurema saagi saamiseks tuleb need aga varakult eemaldada. Kasvuks sobib päikeseline või poolvarjuline püsivalt parasniiske koht. Pinnas peaks olema toitainete rikas ja hea drenaažiga. Rabarber on vastupidav, külmakindel ja võib samal kohal kasvada mitmeid aastaid. Parima saagi saamiseks tasub taimi vähemalt 7-8 aasta tagant jagada. Kaitse taimi tigude ja nälkjate eest. Rabarberit kasvatatakse eelkõige köögivilja- ja ürdiaias, kuid teda on võimalik edukalt kasvatada ka nt terrassil suuremas aiavaasis.

Lisainfo

Kõrgus

Vahekaugus

80-100cm

tk/m2

1

Õitsemisaeg

juuni

Lõhn

puudub

Valgus

päike

Mullaniiskus

tavaline aiamuld, viljakas

Külmakindlus

hea

Eriomadus

Ürdiaed